INFO – Wat is Seksuologie

Hulp zoeken voor problemen rond seksualiteit, intimiteit of relaties, is voor velen nog een moeilijke stap. In onze hedendaagse maatschappij heerst er nog steeds een taboe rond problemen op dit vlak, hoewel we nog nooit zo omringd geweest zijn door seks. Er wordt veel over gesproken, maar vaak niet op de juiste manier. Het juist informeren vind ik dan ook een belangrijk punt binnen therapie.

Praktisch gezien, kan je bij mij terecht met vragen, klachten of problemen rond:
  • het seksueel verlangen

Bijvoorbeeld:

Verminderd seksueel verlangen

  • Angst of afkeer van seks
  • Overmatig seksueel verlangen
  • De seksuele opwinding
Bijvoorbeeld:
Erectie-/lubricatieproblemen
Ontevreden opgewonden gevoel
  • Het orgasme
Bijvoorbeeld:
Geen of vertraagd
Voortijdig orgasme
Ontevreden orgasmegevoel
  • Seksuele-pijnproblemen
Bijvoorbeeld:
Vaginisme
Dyspareunie
Pijn gebonden aan seksuele activiteit
  • Seksuele ontevredenheid algemeen
Bijvoorbeeld:
Over de frequentie
Over de aard van seksueel contact
Over de eigen seksuele oriëntatie

Wanneer je ergens mee zit en niet weet of je hiervoor bij mij terecht kan, mag je me steeds contacteren.

WERKWIJZE –

Wanneer je beslist om een afspraak te maken, nodig ik je eerst uit op een kennismakingsgesprek. Iedereen is welkom in therapie. Je mag alleen komen of je partner meenemen, of een vriendin, goede vriend,… Aan de hand van dit gesprek kan ik je een beter beeld geven over het verdere verloop van de therapie. Dit gebeurt natuurlijk allemaal in samenspraak, wat voor jou haalbaar is. Ik merk vaak dat dit eerste gesprek voor veel mensen moeilijk is, maar tegelijk ook een opluchting is.

In therapie help ik mensen via gesprekken en het geven van huiswerkopdrachten. Deze opdrachten worden dan besproken in therapie.

Als u bij mij komt, vind ik het belangrijk dat jij centraal staat met al je mogelijkheden en moeilijkheden. Ik probeer te kijken naar de persoon achter het probleem want ik ben van mening dat een seksuologisch probleem niet op zich staat.

Honoraria

Een sessie duurt één uur en kost € 55, ongeacht je alleen of met een partner komt.

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt en je deze niet kan nakomen, is dit geen probleem. Maar ik vraag wel om mij dan uiterst een dag op voorhand te verwittigen. Anders ben ik genoodzaakt om je een sessie aan te rekenen.