Sta je onder druk?

Is “onder druk staan” de rode draad  in jouw leven?

Wegen de verwachtingen op jouw leven , jouw eigen verwachtingen alsook die van anderen rondom jou?

Dan is dit misschien iets voor jou:

Nu, druk op zich is zéker niet per definitie slecht.

 • Een zekere mate van ambitie, vooruit willen, jezelf willen verbeteren, verdiepen, ontwikkelen, dat zijn allemaal verlangens en acties waar een zekere druk sowieso mee gepaard gaan. De adrenaline die vloeit, de ideeën die razen als een waterval, de drang om iets te realiseren, … Natuurlijk komt daar druk bij kijken.

Alleen kan het gebeuren dat, door allerlei omstandigheden, die druk wat té zwaar wordt. Dat die druk niet meer tijdelijk is, maar precies constant.

 • Eindeloos piekeren, denken-denken-denken, een mallemolen van gedachten, emoties, sensaties, drukte, spanning, … Slapeloosheid, vermoeidheid, spierpijnen, … Overreageren, kortaf of zelfs onaangenaam uit de hoek komen, iemand zonder échte reden uitsnauwen, steeds met een negatieve blik, …
 • Ontevredenheid. Ontevreden over je eigen presteren, of zelfs méér dan ontevreden, teleurgesteld. Zwaar teleurgesteld. Tot het punt dat die teleurstelling niet enkel jouw prestaties beoogt, maar jezélf. Niet meer “ik HEB dit niet goed genoeg gedaan”, maar “ik BEN niet goed genoeg”.
 • Jouw lijf, jouw gemoed, jouw gedachten, jouw gedrag, alles zit precies in een constante stroomversnelling.
 • En het lijkt erop dat je die allemaal niet meer onder controle krijgt. Controle, nog zoiets.

Verlang jij naar meer rust?

 • Zin om het roer om te gooien?
 • Benieuwd hoe je een nieuwe pad leert bewandelen?
 • Wil je samen met mij op ontdekkingstocht gaan?

Dan nodig ik jou van harte uit!

Ik stel mezelf , en het pad wat ik heb bewandeld graag even aan je voor:

Mijn naam is Henry Teitelbaum, geboren in 1967 in Antwerpen.

Ik werd drietalig opgevoed, spreek 7 talen, en werk als coach in 4 talen: Nederlands, Frans, Engels en Italiaans.

Na een carrière van 20 jaar in de horeca als kelner-manager in een paar hoogstaande Antwerpse restaurants, ben ik een tiental jaar geleden begonnen aan een andere weg.

Van drukte naar rust. Van adrenaline naar vertragen. Van vluchtige gesprekken naar verdiepen en verbinden.

Ik heb er jàren over gedaan om te herkennen, te erkennen en te aanvaarden dat de lat die ik voor mezelf legde, onbereikbaar hoog was. Want per definitie, als het beter kòn, hoorde ik het ook beter te doen!

Ik leerde accepteren dat de druk die ik mezelf oplegde niet alleen overbodig was, maar zelfs een obstakel werd om wat dan ook te bereiken. De weg van verdieping begon bij het leren leven met mezelf. Het leren omarmen van wie ik ben, in alle facetten ervan.

Daartoe heb ik, na jarenlang te hebben gemediteerd en yoga te hebben beoefend, in 2011-2012 een jaar als monnik doorgebracht in Myanmar en Australië, in 3 Boeddhistische kloosters. Om te mediteren, te studeren en vooral om te verdiepen.

Na mijn terugkeer naar de “normale wereld” ondernam ik een lang opleidingspad:

 • Personal Coaching (2 jaar bij Coach U), MBCT/MBSR trainer (2 jaar bij het Instituut voor Aandacht en Mindfulness),
 • Yoga-docent (bij YogaSite in Breda),
 • meditatie-leraar,
 • Pilates-docent (bij PilatesWorks in Antwerpen),
 • specialisatie therapeutische restoratieve- en Pralaya yoga (beide bij YogaSite in Breda).

Al deze opleidingen hebben als rode draad het veel bewuster, milder én opmerkzamer omgaan met lichaam, mind en gevoel. Deze weg bracht me naar een diep medeleven voor alle anderen die, net zoals ik, vaak te kampen hebben (gehad) met perfectionisme. Met “nooit-goed-genoeg”. Met een laag zelfbeeld. Met angst- en paniekaanvallen. Met constante spanning, drukte, hartkloppingen. Van daaruit zijn alle kennis, tools en methodes die ik heb gestudeerd, geleerd, verzameld en ontwikkeld, mijn pijlenkoker om jou te helpen door jouw moeilijkheden te komen. Vanuit persoonlijke ervaring én beheersing van deze tools. Om rust, vrede en kracht te putten uit die innerlijke kern, die iedereen heeft. Die kern van open gewaarzijn, verbinding en belichaming. Van liefde én heldere, stille kracht.

Het uitgangspunt is steeds, dat mildheid en nieuwsgierige aandacht véél menselijker , en dus veel efficiënter zijn dan de “harde” aanpak. En dat humor onontbeerlijk is.