“Rouwen” valt niet mee, het is een werkwoord.

Rouwen is een normale emotionele reactie als gevolg van een verlies. Wanneer rouwen je overmant met emoties waar je geen vat op lijkt te krijgen, je werk en/of je gezin hieronder lijdt, weet dat je dit proces niet alleen moet dragen en je kan rekenen op een professionele ondersteuning.

De stap zetten naar hulpverlening is vaak moeilijk, we leggen de lat voor onszelf hoog daar we dit van onszelf verwachten of dat onze omgeving dit van ons verwacht. “Flink zijn, doorbijten, doorzetten, ik kan het wel alleen,…” zijn gedachten die we onszelf hebben aangeleerd om tot onze doelstellingen te komen.

Wat is dan het einddoel bij rouwen?

Rouwen stopt niet maar het verandert, het wordt je eigen. Rouwen moeten we leren, soms gaat dat vanzelf en soms ook niet. Het is een persoonlijk proces. Wanneer het rouwen ons gekend is, het geen vreemde meer is ervaren we een vertrouwdheid, verkrijgen we overzicht en controle waardoor er een rust ontstaat in onszelf.

Zowel volwassenen als jongvolwassenen kunnen bij ons terecht. Wij bieden professionele begeleiding zowel individueel, aan een koppel of aan het hele gezin.

Honorarium:

Een therapiesessie duurt tussen de 50 en 60 min en bedraagt 60 euro per sessie